f fffffffff friki.cat
Aquest és un bloc friki
Les lectores de El Mundo
No sé per on començar a contar la feta d'avui.
Anava amb el bus de la UIB cap a cases, amb aquesta que he començat a badar la orella i m'he posat a escoltar la conversa de tres atlotes que seien aprop meu.
La conversa anava sobre la relació entre ETA i els atentats de l'11M. Pareixien estar molt informades sobre el tema, així que he presuposat que llegien El Mundo.
Una d'elles estava dient que ETA va vendre els explosius als terroristes, l'altra contesta que a la tele diuen que no va ser així, però la primera defensa l'argument dient que ens conten el que volen per la tele, però que hi ha moltes proves i està més que demostrat.
La conversa a anat evolucionant cap al tema "De Juana". Ha estat prou interessant, trobaven que era indignant que persones com aquesta puguin estar al carrer després del que han fet. En mig de la conversa, que anava de banda a banda, una d'elles s'ha atrevit a dir que quan va anar a Madriz, a la T4, ja va veure venir que allà hi amollarien una bomba, perque "era lo nuevo y lo más bonito y a lo que van es a joder".
Aviat ha arribat el tema de la pena de mort. Una d'elles amolla: "Pues a mi no me parece tan mal la pena de muerte, a veces", una altra contesta "Pues a mi me parece bien" i l'altra, la que pareixia que duia les idees més clares diu: "A mi me parecería bien que matasen a todos los de la ETA". Tal qual sona. Ha afegit que al De Juana no l'hi haurien d'haver donat la oportunitat de fer la vaga de fam, que l'hi haurien d'haver pegat dos tirs abans i lo mateix als que van als juicis "que los tienen allí encerrados en el cristal", deia que estan allà insultant al jutge i que es mereixien, també dos tirs cadascun.
Han parlat sobre el tema un bon parell de minuts, m'ha cridat l'atenció una reflexió que ha fet una d'elles, ha dit que si la pena de mort no s'aplicava era per algun motiu (aquí jo m'he tranquilitzat un poc, que ja començava a passar-ho malament). El motiu, segons la atlota, però, a diferència del que jo hagués pogut pensar ha estat que si mataven a un "de la ETA" el dia de després amollarien tres bombes. És a dir, que si es va abolir (bé, no està abolida en realitat...) la pena de mort és per por a represàlies, res de dignitat humana, ni reinserció dels presos a la societat, ni drets humans. Res, per por a les bombes del dia després.
Poc a poc la cosa s'anava embrutant. Han acabat parlant del cas Miguel Ángel Blanco i d'altres. La veritat és que no puc recordar tot el que han dit, de veres que em sap greu. Però vos puc assegurar que la quantitat d'aberracions que he sentit en aquests 20 minuts de tragecte no les havia sentit mai.
Una d'elles ha contat que de petita es pensava que els de ETA eren una espècie de família d'una vintena de persones i que pensava que quan ella fos gran, ja haurien mort tots (de vells es suposa), però que ara veu que no, que són més. M'he quedat glaçat, esperen que es solucioni el conflicte amb la mort, això de "muerto el perro se acabó la rábia". Aviat me n'he adonat que molta gent també pensava que amb la mort del Generalísimo s'acabaria el feixisme, però hi ha ferides que ni el temps podrà curar, sempre hi ha noves generacions que voldran "aplicar" als etarras, rojos, comunistes, jippies i barbuts el garrote vil.
Enviat a les 13:39 19/3/2007 a la categoria Política amb 7 comentaris.

Comentaris:

#1 El que has trobat és un paradigma de la ideologia que traspuaven: els feixistes solen ser justets i essencialment violents. Només necessiten una excusa «des de dalt» per amollar la seva violència natural, i darrerament els hi donen moltes bèsties negres.
Gravatar Benjamí a les 16:46 19/3/2007
#2 Sincerament, estic tremolant per com està el tema. Me fa por tot el que s'està incubant, esper no arribi a més i, tampoc que el partit de "centre" (que son de centre perque no hi ha res més cap a la dreta) guanyi les pròximes eleccions.
Gravatar Kuratowsky a les 18:25 19/3/2007
#3 Entre COPEs, Inmundos, i PPs, em fa por la deriva que va prenent la dreta espanyola .. també estic amb en Kuratowsky, si el PSOE guanya les generals de l'any que ve estaré molt tranquil :P
Gravatar servo a les 12:03 20/3/2007
#4 "El vegem en el cel"... aquest és el meu dol davant l'empatía que ara sento enfront el conjunt de sensacions ofensives que t'hagin pogut generar aquelles ànimes del Bus.

-A tu també te sagnava l'orella? Et vomitava pus? o tal volta ploraves?

L'únic que puc afegir és que evidentment el poder estar en els medis de comunicació i en la educació... Segurament els que parlaven per les boques de les adolescents eren els seus propis pares;i els pares parlaven amb la consciència d'alguns medis (El (In)Mundo). No hi havia un anàlisis, un contrast d'informació de l'individu, per tant no existia l'individu... només titelles!

-Així funciona: De Pares a Fills i "tiro porque me toca"
Gravatar Jodo-rowski a les 13:21 21/3/2007
#5 FrIkI, me permets un consell?
No hagafis més el bus, ves a sa UIB amb en P.A.
Per cert, no te vares fixar que duien un microchip darrera s'orella, això són robots del pp.
Escoltar això és pitjor que anar estret!
Gravatar exist a les 13:32 22/3/2007
#6 Rellegint el post veig que es queda ben curt. No vos podeu ni fer la idea dels desbarats que s'arribaren a dir en 20 minuts escassos.
Em fa alucinar tot aquest personal. Això sí, ho mir des de el respecte. Elles no en tenen la culpa d'haver crescut amb un "El Mundo" davall el braç i a un entorn que al màxim a que aspira és a tornar a posar una au enmig de la franja groga de la bandera.
I tan mateix és ben clar i no ens faran dir que no. Va ser ETA. I el PSOE ho va subvencionar. ;-)
Gravatar FrIkI a les 14:42 22/3/2007
#7 Idò, aquesta és la ideologia de la classe dirigent i no tan sols polítics, sinó estaments econòmics. Sort de les noves tecnologies, que venceren un cop el PP i ara, per al 2007, tornam a tenir l'oportunitat de repetir la feta

i tant, que riurem!!!!
Gravatar bomber a les 15:33 22/4/2007
Articles
Categories
Efemerides
Ja fa un any...
Arxius
Enllaços
Comentaris
  • S'han fet 423 comentaris
Sindicacions
rss2RSS2 a les noticies
rss2RSS2 als comentaris
Darrera Actualització
  • 1:34 20/2/2018
Contacte

Antoni Villalonga i Noceras

Ensaïmada

Validadors

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

[Valid RSS]

Powered by FrikiBLOC. Els gràfics els ha fet en Peter, gràcies! Darrera actualització: 1:34 20/2/2018