f fffffffff friki.cat
Aquest és un bloc friki
Com elegir la distribució?
Ahir en Xisco (que no és pas un usuari novell) demanava quina distribució l'hi recomanàvem per a la seva nova jugueta.
A mi em va venir una altra pregunta al cap, quins criteris seguim/seguiu per a elegir la distribució. Se m'ocorren molts criteris possibles i, pot ser el meu és el més absurd de tots.
Jo elegesc Debian sempre, per sistema. Ja sigui per tenir certa estima a la comunitat, per costum o comoditat. Perquè no em tireu els trastos pel cap em defensaré dient que la comoditat a l'hora de treballar és important, no m'agradaria haver de cercar cada dos per tres com fer una cosa que amb Debian ja se com es fa.
Dit això, m'agradaria que m'explicàssiu els vostres criteris, sobre tot aquelles persones que empren distribucions distintes segons la màquina.
Ah! I els criteris a l'hora de recomanar una distribució? Són els mateixos?
Enviat a les 17:23 5/4/2008 a la categoria Programari Lliure amb 7 comentaris.

Comentaris:

#1 Doncs ni puta idea. En general si jo he de ser el BOFH me quedo amb Debian, malgrat duc una temporada provant de tant en tant les Ubuntus. El meus criteris principials solen ser:

* Ha de ser una distro amb binaris, no vull per res haver res que sigui als repositoris. Sobretot per motius de temps, ja que en general no tinc màquines potents i és genial tenir en un minut els programes.

* Com a mínim he de poder-se posar amb facilitat una KDE.

* L'he d'haver usada més de mig any per així poder resoldre algun problema amb facilitat

* Ha de poder ser suficientment estable per poder-la deixar tot un any soleta

En realitat ara estic amb *ubuntu per mor d'això darrer: debian testing no m'acaba de convencer i unstable és massa inestable si he de passar un parell de setmanes xungues
Gravatar paurullan a les 18:48 5/4/2008
#2 Per les meves màquines, les que toc cada dia a nivell d'escriptori, Debian/Stable o Debian/Testing, segons el programari que necessiti i l'estat dels repositoris. Darrerament m'estic decantant més per Debian/Testing perquè és prou estable en aquests moments.

Servidors diversos, Debian/Stable sempre... vull estabilitat, seguretat i fiabilitat. El fet d'haver-ho de configurar tot a ma no sol ser un problema.

Altres servidors amb necessitats específiques (cPanel), Centos perquè està ben suportada i actualitzada.

Escriptoris dels clients, Kubuntu, preferiblement LTS per evitar maldecaps.
Gravatar Xisco a les 23:08 5/4/2008
#3 Doncs depen bastant de la situació. I a voltes no pots triar.
A la feina, normalment, Debian/Stable per a la empresa i CentOS per als clients (allò de que és una RedHat Enterprise però gratuita ven millor :-/ )

Però no només de Linux viu el sysadmin.
Per a una m`quina que haja de funcionar de router, firewall i tal, prefereixo OpenBSD i el seu PF (que també són increiblement senzills de fer anar, però no són massa populars malauradament ...)
FreeBSD també és una bona opció per a "propòsit general", amb un rendiment molt bo (per a servidors web i coses així està molt bé), però si no vols o no pots compilar i compilar no és una bona opció.

Salut.
Gravatar paco a les 17:02 6/4/2008
#4 Jo... per influències "d'un melenudo barbut amb cara de FrIkI" elegeixo sempre una DEBIAN amb Kde i d'aquí que sempre hagi funcionat amb Debian, encara que amb sa màquina compartida de ca nostra hi varem ficar una UBUNTU i sa veritat és que mo mare està ben contenta! ;-P
Gravatar Peterpunk a les 0:42 14/4/2008
#5 Jo... per influències "d'un melenudo barbut amb cara de FrIkI" elegeixo sempre una DEBIAN amb Kde i d'aquí que sempre hagi funcionat amb Debian, encara que amb sa màquina compartida de ca nostra hi varem ficar una UBUNTU i sa veritat és que mo mare està ben contenta! ;-P
Gravatar Peterpunk a les 0:43 14/4/2008
#6 en el fons, (ara que hi he caigut) lo més important es que no surtin "pantelletes" de ACEPTAR - PERMITIR - ACEPTAR - PERMITIR - ACEPTAR... Mentres sigui S.L. ja va bé!
Gravatar Peterpunk a les 0:45 14/4/2008
#7 en el fons, (ara que hi he caigut) lo més important es que no surtin "pantelletes" de ACEPTAR - PERMITIR - ACEPTAR - PERMITIR - ACEPTAR... Mentres sigui S.L. ja va bé!
Gravatar Peterpunk a les 0:46 14/4/2008
Articles
Categories
Efemerides
Ja fa un any...
Arxius
Enllaços
Comentaris
  • S'han fet 423 comentaris
Sindicacions
rss2RSS2 a les noticies
rss2RSS2 als comentaris
Darrera Actualització
  • 1:34 20/2/2018
Contacte

Antoni Villalonga i Noceras

Ensaïmada

Validadors

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

[Valid RSS]

Powered by FrikiBLOC. Els gràfics els ha fet en Peter, gràcies! Darrera actualització: 1:34 20/2/2018