f fffffffff friki.cat
Aquest és un bloc friki
Una de inseguretat, fatxes i qüentistes
Per inaugurar una categoria nova vaig haver de telefonar a n'Otegui dilluns passat.

Ara ja la puc estrenar com cal.

Au idoi, els assassins aquests del Pais Basc, que només maten per matar i que fan tantes coses malicioses, diven que s'han cansat de seguir amb el que feien i que ara ho provaran des d'un altre costat. Ara ja no seran ni assessins, ni mataran per matar ni faran tantes coses malicioses.

Quina ha estat la resposta dels Partits Polítics, doncs uns parlen amb la boca plena de goig i diven que s'ha d'anar amb compte amb la nova situació i els altres diuen que no ens podem refiar d'aquests mal entranyats, que no s'han d'establir negociacions, que no s'ha de pagar un "preu polític". I alguns altres fins i tot volen fer quadrar el "11M * 2 = 22M", el procés de l'Estatut, Carod-Rovira i Perpinyà amb aquest event i fins i tot altres diuen que això és perquè n'Otegui declara davant el jutje aquest divendres (dia en que entra en vigor l'alt el foc anunciat).

Anem a aclarir idees:

* Quin problema hi havia fins avui, des de el punt de vista dels madrilenys? (que no s'enfadin, em refereixo a l'espanyol mitjà)

Doncs que hi havia atentats terroristes on morien "madrilenys".

* Quin problema hi havia des de l'altre punt de vista? (ETA, Batasuna, Pais Basc...)

Doncs que el que ells entenen com a pais propi els espanyols (i francesos) no ho accepten.

* Quines solucions es poden trobar a aquest conflicte d'interessos? (ui ui ui ui, on m'estic ficant...)

mmm... L'alt el foc és òbvi que és un pas imprescindible, també ho podriem anomenar la dissolució del braç militar de ETA (depén de la interpretació). Una altra passa imprescindible és una major comprensió per part dels madrilenys de la situació en la que es troben els bascos nacionalistes.

Jo crec que després d'aquestes dues passes la tercera és la de "parlem-ne", amb molta paciència, tranquilitat i valentia.

Una vegada s'hagi caminat fins a la tercera passa tot és un camí de roses. Per arribar-hi pot ser no basta un any ni dos, hi ha hagut massa morts (d'ambós costats), massa tensions, massa anys com per ara tenir pressa i solucionar el problema a mitjes i deixar-ho per més envant.

Des de aquí deman serenitat al partits, polítics. A tots. Als nacionalistes, tant bascos, com catalans i gallecs. Als que tenen molt poder i als que no. Als de dretes i esquerres. També deman que cap d'ells actui de cara a les pròximes eleccions, el que facin avui quedarà escrit a la memòria de tots per molts d'anys. I sobre tot, demano per favor, per favor, que la puta Conferència Episcopal es quedi calladeta per una vegada.

Que tots els que he anomenat recordin que els joves no coneixem la vida sense terrorisme i que els majors encara la recorden amb la dictadura. Pensau un poc amb el capet i posau fil a l'agulla.

Salut i força!

Referències:

http://www.escolar.net/MT/archives/2006/03/eta_anuncia_una.html (Seguiment de la jornada. Imprescindible. GRÀCIES, Nacho!!)

http://es.wikipedia.org/wiki/ETA (Això és una encicloèdia actualitzada i lo demés són tonteries)

http://es.wikinews.org/wiki/ETA_anuncia_un_alto_el_fuego_permanente (Comunicat íntegre escrit)

http://video.google.com/videoplay?docid=3439388814564199020 (Video del comunicat emés a la televisió basca)
Enviat a les 5:23 23/3/2006 a la categoria Política amb 0 comentaris.

Comentaris:

Sense Comentaris
Articles
Categories
Efemerides
Ja fa un any...
Arxius
Enllaços
Comentaris
  • S'han fet 423 comentaris
Sindicacions
rss2RSS2 a les noticies
rss2RSS2 als comentaris
Darrera Actualització
  • 1:34 20/2/2018
Contacte

Antoni Villalonga i Noceras

Ensaïmada

Validadors

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

[Valid RSS]

Powered by FrikiBLOC. Els gràfics els ha fet en Peter, gràcies! Darrera actualització: 1:34 20/2/2018