f fffffffff friki.cat
Aquest és un bloc friki
Kde-apps
Ara, mentre actualitzo el kde a la nova versió 3.5.2, he decidit fer una volta per http://www.kde-apps.org.

Hi ha moltíssimes coses interessants. Ja feia estona que no hi anava i veig que va millorant la cosa. Així, de primeres vos diré que he provat el CpuInfo, un aplet per encastar al plafó, el qual ens mostra la temperatura i freqüència del portàtil i si tenim instalat cpufreqd, fins i tot ens deixa elegir manualment quin perfil de rendiment volem (he de dir que m'agrada més l'aplet que ve amb Gnome, ja que ens deixa elegir quin 'governor' emprar i la freüència sense necessitat del cpufreqd).

Per altra banda he vist el MetaMonitor. Aquesta aplicació també s'encasta al plafó i ens va mostrant els events que s'emmagatzemen al log del sistema. Està oensat per a funcionar amb metalog en vers del syslog, però també funciona amb aquest si a la configuració del fitxer hi posam aquesta expresió regular '^(.*)\slocalhost\s(^:*):\s(.*)$'. Llàstima que al fitxer messages no hi vagi gran cosa. Estaria bé poder capturar events de varis fitxers a la vegada.

Una de les crítiques que rep el Kde, és el malbaratament de la capacitat que te. Per exemple amb el tema del Kio. No hi ha molta gent que sàpiga com funciona (jo tampoc el conec gaire), però aporta una capa d'abastracció i uns protocols gràcies a la qual des de qualsevol programa que empri Kio, podem accedir a servidors remots emprant fish, samba... i també podem accedir a dispositius extraibles i un munt de coses. Doncs he trobat un altre protocol que es pot afegir. Aquest protocol s'aprofita del 'locate' per a presentar-nos còmodament els resultats d'una recerca ràpida de fitxers. El podeu trobar aquí. Ah, després d'instalar-lo heu de refer la base de dades de fitxers (executant /etc/cron.daily/find).

De ben segur que no he pogut veure ni la meitat d'eines divertides que hi ha, així que, m'he subscrit via rss a kde-apps per a no perdre fil.

Ah, si algú ha estat desconectat d'aquest món i encara no coneix katapult o Yakuake, fa tart.
Enviat a les 0:52 31/3/2006 a la categoria Programari Lliure amb 1 comentaris.

Comentaris:

#1 Molt bones aplicacions!!

kde rulez!!
Gravatar ximai a les 9:28 6/4/2006
Articles
Categories
Efemerides
Ja fa un any...
Arxius
Enllaços
Comentaris
  • S'han fet 423 comentaris
Sindicacions
rss2RSS2 a les noticies
rss2RSS2 als comentaris
Darrera Actualització
  • 1:34 20/2/2018
Contacte

Antoni Villalonga i Noceras

Ensaïmada

Validadors

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

[Valid RSS]

Powered by FrikiBLOC. Els gràfics els ha fet en Peter, gràcies! Darrera actualització: 1:34 20/2/2018