f fffffffff friki.cat
Aquest és un bloc friki
La nova jugueta: Linksys + OpenWRT
L'altre dia em va arribar un Linksys WRT54GL que havia comanat. No vaig dubtar ni un moment a llevar el firmware que duia i substituir-lo per l'OpenWRT, concretament la versió WhiteRussian-rc5 (la darrera versió estable).

He estat culejant un parell de dies i, de moment, funciona a les mil maravelles i tot amb programari lliure, amb un nucli Linux-2.4.30.

El hardware pareix bastan potent, el processador és un BCM3302 (arquitectura MIPS), que segons un benchmark mal fet és 5 vegades més lent que el processador del meu portàtil. Repetesc, el benchmark va ser una cosa ràpida (calcular els nombres primers entre 1 i 1.000.000).

Tot i que encara no el tenc per mà, ja he trobat una versió del gcc per a poder fer compilacions creuades, la qual cosa m'ha servit per a instalar al router un dimoni per anar actualitzant la ip a can no-ip i fer el benchmark. Aquest compilador de ben segur farà més feina aquest estiu.

Una de les coses que més m'ha sorprés és que la gent de OpenWRT ha ficat al firmware un sistema de gestió de paquets, que fins i tot es pot manejar via web (traducció de la web al català).

Les notes negatives: sembla ser que la senyal wireless és una mica menys potent que l'altre router wireless que tenc a casa (he de mirar si en puc fer alguna cosa via software) i l'altra nota nevativa és que la interfície web, tot i ser minimalista i clara (en quant a disseny), és menys potent del que n'esperava (sobre tot amb el maneig d'iptables), esperem que la millorin.

També tenc el modem_adsl+router (D-Link 504T)que funciona amb un processador MIPS i nucli Linux. És una sensació molt especial obrir una shell al router, fer un ls i veure que funciona i si a sobre hi pots fer totes les guarrades que se't passen pel cap... Recomanat.

Que la wireless us acompanyi.
Enviat a les 1:42 8/7/2006 a la categoria Hacking amb 10 comentaris.

Comentaris:

#1 Jo, que sóc una vergonya de bulmero, també tinc al TO-DO posar l'OpenWRT al wrt54g de casa. A veure si entre cursos i festes o arribo a fer ^_^
Gravatar paurullan a les 6:12 8/7/2006
#2 Per si no ho sabies, hi ha un tal ez-ipupdate que serveix per a actualitzar la ip a serveis tipus dyndns/no-ip.
Hi ha paquets de tot tipus (tcpdump, openssh, openvpn, etc, etc).
La quantitat de software que hi ha disponible fa que aquest router “li planti cara” a molts de routers de gama comercial alta.
I tot plegat per manco de 100¤. Impressionant.
Gravatar Kiko Piris a les 8:20 8/7/2006
#3 No l'havia vist al ez-ipupdate, ara l'hi pegaré una mirada, gràcies. De totes formes ja vaig servit amb el noip2 (és l'oficial per fer aquestes coses).
Sí, crec que els de Linksys van tenir una bona visió la de ficar programari lliure dins s'aparell (excepte amb el WRT54Gv5 a la qual hi van ficar un altre SO). A OpenWRT han fet molta feina i encara segueixen. Linksys hauria de fer alguna donació econòmica a aquests atlots, ja que han revaloritzat l'aparell, desconec si ho fa.
Gravatar FrIkI a les 13:40 8/7/2006
#4 Kiko, pareix a ser que no-ip no està entre la llista dels elegits per ez-ipupdate. De totes formes va bona pinta :)
Per cert, Pau, algun dia d'aquests ens haurás de dir quantes línies te el teu TODO de l'estiu.
Gravatar FrIkI a les 14:33 8/7/2006
#5 Jo per un projecte de la feina, hem utilitzat un LinkSys amb un picospot (una variant del OpenWRT + Chillispot amb algunes features més), i hem aconseguit tenir un AP que estableix 2 VPN's encriptades per gestió i autenticació d'usuaris, amb un portal captiu, amb validació contra Radius redundada,.. amb un munt de coses.
També li hem instal·lat un dimoni snmp i amb alguns scripts nostres hem aconseguit que ens tornés mitjançant consultes el nombre d'usuaris i les seves dades (nom d'usuari, mac, id sessio, temps connectats,..)
Sembla mentida el que es pot aconseguir amb aquesta caixeta blava..
Gravatar Uri a les 8:15 9/7/2006
#6 %wc -l TO-DO
couldn't count, buffer overflow
Gravatar paurullan a les 12:43 9/7/2006
#7 Uri, jo estic disfrutant amb l'aparato aquest. és com si tenir un ordinador petit amb un bon maquinari de xarxa.
Ara estic intentant millorar algunes coses de la interfície gràfica del web d'administració, afegint noves opcions. Pel que veig, però, els de Openwrt no hi posen tot l'interés amb la configuració via web, això ho deixen pels altres :-P
Gravatar FrIkI a les 23:50 9/7/2006
#8 Hola FrIkI, estoy muy interesado en aprender a utilizar el firm picospot, pero llevo un tiempo y aun no se como funciona. Podrias ayudarme por favor?? Muchisimas gracies
Gravatar SuPeRWiDo a les 18:10 8/9/2006
#9 Que tal SuPeRWiDo?
No conozco el firmware picospot, pero si tienes alguna duda concreta quizás te pueda dar alguna pista.
Tambien puedes encontrar ayuda en los foros y en la documentación de OpenWrt.

Un saludete!
Gravatar FrIkI a les 18:28 8/9/2006
#10 pues es que este firm lleva una opcion para poder hacer un hotSpot, corriendo el demonio Chilli, pero es que llevo dias intentando hacer que funcione y no lo consigo. URI lo ha mencionado y dice que lo ha utilizado. A ver si podeis echarme un cable. Muchas gracias, sois muy amables!
Gravatar SuPeRWiDo a les 20:43 8/9/2006
Articles
Categories
Efemerides
Ja fa un any...
Arxius
Enllaços
Comentaris
  • S'han fet 423 comentaris
Sindicacions
rss2RSS2 a les noticies
rss2RSS2 als comentaris
Darrera Actualització
  • 1:34 20/2/2018
Contacte

Antoni Villalonga i Noceras

Ensaïmada

Validadors

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

[Valid RSS]

Powered by FrikiBLOC. Els gràfics els ha fet en Peter, gràcies! Darrera actualització: 1:34 20/2/2018