f fffffffff friki.cat
Aquest és un bloc friki
El primer SPAM
Sniff, gairebé m'ha caigut una llagrimeta de la emoció quan m'ha arribat per correu un nou comentari del bloc, però aquest era el més especial de tots, era el meu primer SPAM.

No l'he esborrat, simplement n'he editat els enllaços, el podeu veure aquí: https://friki.cat/noticia/35.html#comentari-9.

Han trigat gairebé set mesos a encertar la forma de fer-ho (no era pas res extrany), simplement calia enviar un formulari amb les típiques dades. Com que veig que han passat la primera prova, els posaré una petita tanca. He pensat durant uns segons com podia divertir els paios aquests i m'he decidit per provar a ficar un javascript dins el formulari. L'script simplement afegeix un camp ocult anomenat spam_lover amb el valor de la ip del visitant. Per validar el comentari valdrà que els spamers executin l'script i respectin el valor del camp i a més (molt important) que enviin el comentari des de la mateixa ip des de la que han llegit el formulari.

Un, dos, tres, va!! (la carrera cap al pròxim spam ja està en marxa)
Enviat a les 17:25 25/9/2006 a la categoria FrikiBLOC amb 8 comentaris.

Comentaris:

#1 No cal dir que si algú te problemes per enviar comentaris em pot avisar via mail :-)
Gravatar FrIkI a les 17:40 25/9/2006
#2 Vols viagra, còpies del Hasefroch Vista o raquetes de pàdel del PP?

(m'agafarà això com spam? ^_^)
Gravatar paurullan (TROLL) a les 23:02 25/9/2006
#3 Ui! Com a spam no, però ha trobat que feies de troll. És un reputa aquest algoritme, els caça a tots ;-)
Gravatar FrIkI a les 12:12 26/9/2006
#4 Acap de fer una petita modificació al sistema antispam. En Sight [http://sigt.net/] m'ha fet veure que algunes persones amb javascript desactivat podrien tenir problemes per a enviar un comentari (vaja, en tendrien de ben segur de problemes).
Ara en lloc d'esborrar-se el comentari quan no es rep el camp spam_lover simplement es bloqueja i m'avisa per mail del bloqueig.
No m'agrada la idea de rebre avisos dels spams bloquejats, però ara mateix és la única forma d'evitar falsos positius. Més envant ja veurem que faig.
Salut!
Gravatar FrIkI a les 18:30 27/9/2006
#5 Ja n'he caçat un d'spammer! :-)

Friki 1 - Spammers 0
Gravatar FrIkI a les 21:13 3/10/2006
#6 La cosa es posa calenta.
Ja estic guanyant 37 a zero :-P
Gravatar FrIkI a les 16:53 4/10/2006
#7 Nota per als milions dels meus lectors que empren l'exploter: Ja podeu enviar comentaris sense problemes, des de que tenia activat el sistema_cutre_antispam, quedaven filtrats els vostres centenars de milions de missatges per culpa de la incompetència d'algún programador de la multinacional el software. Per cert, heu provat a pegar-vos cops amb una pedra al cap? A vegades fa menys mal que emprar el 'vostre' navegador.

Ja anam Friki: 251 - Spammers: zero, la putada és que ells no es cansen d'intentar-ho i jo ja estic cançat de guanyar sempre :-P
Gravatar FrIkI a les 4:08 8/10/2006
#8 A partir d'avui si veis dos botons a l'hora d'enviar comentaris no vos assusteu. És per a provar d'embullar, encara més els spammers. Als navegadors 'normals' no hauria d'aparéixer, però als navegadors per consola, veig que es mostra, de totes formes queda ben clar quin és el que no s'ha d'emprar...
Salut!

PD: Encara no s'ha colat ni un sol spammer des de que vaig fer el mètode cutre antispam i això que no paren d'intentar-ho :-D
Gravatar FrIkI a les 1:37 31/10/2006
Articles
Categories
Efemerides
Ja fa un any...
Arxius
Enllaços
Comentaris
  • S'han fet 423 comentaris
Sindicacions
rss2RSS2 a les noticies
rss2RSS2 als comentaris
Darrera Actualització
  • 1:34 20/2/2018
Contacte

Antoni Villalonga i Noceras

Ensaïmada

Validadors

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

[Valid RSS]

Powered by FrikiBLOC. Els gràfics els ha fet en Peter, gràcies! Darrera actualització: 1:34 20/2/2018